Ostrowiec Świętokrzyski: Trafił do celi po domowej interwencji

Podczas interwencji domowej ćmielowscy policjanci zatrzymali 42-latka. Mieszkaniec gminy Ćmielów usłyszy zarzuty z ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. Ponadto odpowie również za przestępstwo przeciwko rodzinie, przestępstwo z ustawy o ochronie zwierząt i kodeksu karnego skarbowego.

W czwartek około godziny 8.30 mundurowi z Komisariatu Policji w Ćmielowie zostali skierowani na interwencję domową. Zdarzenie dotyczyło nagannego zachowania 42-latka, dobrze znanego funkcjonariuszom. W trakcie prowadzonych czynności na miejscu policjanci znaleźli dwie kruszarki oraz różnego rodzaju zawiniątka z zawartością suszu roślinnego oraz białego proszku. Wstępne badania wykazały, że zabezpieczone substancje to marihuana o wadze 4 gramów i amfetamina w ilości ponad 10 gramów. Dodatkowo zabezpieczyli pięć worków z zawartością 53 kg krajanki tytoniowej. Wstępnie oszacowano, że z tytułu niezapłaconego podatku mężczyzna naraził Skarb Państwa na uszczuplenie w kwocie ponad 46 000 złotych. 42-latek nie tylko posiadał narkotyki, ale trudnił się również uprawą konopi innych niż włókniste. Na nielegalną uprawę ćmielowscy policjanci natknęli się na jego podwórku. Policjanci zabezpieczyli 6 krzaków konopi indyjskich, których posiadanie jest zabronione.

Mężczyzna został zatrzymany i trafił do policyjnej celi. Mieszkaniec gminy Ćmielów niebawem usłyszy zarzuty z ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. Ponadto odpowie również za przestępstwo przeciwko rodzinie, przestępstwo z ustawy o ochronie zwierząt i kodeksu karnego skarbowego. O jego dalszym losie zadecyduje prokurator. Nad sprawą cały czas pracują ćmielowscy śledczy.

Zdjęcia (policja):

Sorry, comments are closed for this post.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close