Ostrowiec Świętokrzyski: Wybił szybę siekierą, zabrał alkohol i uciekł ze sklepu

Dziś na wniosek prokuratora Sąd Rejonowy w Ostrowcu Świętokrzyskim zastosował środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres 3 miesięcy wobec 54-latka. Ostrowczanin podejrzany jest o dokonanie rozboju z użyciem siekiery, uszkodzenie mienia oraz kradzież rozbójniczą.

Do zdarzenia doszło w poniedziałek kilka minut przed godziną 20.00. Wtedy to, do jednego ze sklepów spożywczych znajdujących się na terenie Ostrowca Świętokrzyskiego wtargnął zamaskowany mężczyzna trzymający siekierę. Napastnik wchodząc do budynku wybił szybę w drzwiach. Po czym zażądał od ekspedientki wydania pieniędzy. Kiedy kobieta oświadczyła, że nie ma gotówki, agresor zdenerwował się i zaczął rozbijać siekierą wyposażenie sklepu, uszkadzając urządzenia fiskalno-kasowe. Kolejno zażądał wydania alkoholu i papierosów, po czym sam zapakował do torby kilkanaście butelek różnego rodzaju trunku i opuścił budynek.

W tym czasie pod sklep podjechał samochód, którego kierujący jak i pasażerka zaniepokoili się widokiem wybitej szyby. Ekspedientka wyszła za rozbójnikiem, jednak obawiając się o swoje bezpieczeństwo, schroniła się w samochodzie, który zatrzymał się przed chwilą. Siedzący za „kółkiem” mężczyzna widząc, idącego w ich kierunku agresora próbował dokonać obywatelskiego ujęcia. Ostatecznie napastnik pozostawił na miejscu torbę z łupami. Ponadto uciekając zgubił swoje buty i spodnie. Oddalił się w nieznanym kierunku w samej kurtce i kominiarce. O całym zdarzeniu zostali powiadomieni miejscowi policjanci, którzy rozpoczęli intensywne poszukiwania napastnika. Już rankiem następnego dnia mężczyzna został zatrzymany przez kryminalnych i trafił do policyjnej celi.

Dziś na wniosek prokuratora Sąd Rejonowy w Ostrowcu Świętokrzyskim zastosował środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres 3 miesięcy wobec 54-latka. Ostrowczanin podejrzany jest o dokonanie rozboju z użyciem siekiery, uszkodzenie mienia oraz kradzież rozbójniczą.

Zdjęcia:

Sorry, comments are closed for this post.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii (brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to). Czytaj więcej...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close